Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (966)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nálepky typu “nemastné, neslané”, ale přesně takový tento film je. Captain Marvel je svým způsobem taková milá a nenáročná komiksovka, která se žalostně drží při zemi a nevyužívá svůj plný potenciál. O nejmizerněji napsané ústřední postavě MCU, která si projde doslova nulovým vývojem charakteru, se asi není ani potřeba nijak rozepisovat. Po velmi dlouhé době marvelácká origin story, která mě sice neurazila, ale vyloženě mě nebavila. Za nečekaný twist ve stylu třetího Iron Mana ale dávám opatrný palec hore. Byl to sympatický a dobře vymyšlený krok od komiksové předlohy, který to tentokrát vzal bez snahy mě nakopat do koulí zbytečným a nefunkčním humorem, a díky tomu fungoval absolutně bez problému. 5/10 (Infinity Saga: IM 7/10 TIH 6/10 IM2 4/10 CA: TFA 4/10 Thor 7/10 Avengers 9/10 IM3 7/10 Thor: TDW 4/10 CA: TWS 8/10 GotG 8/10 Avengers: AoU 7/10 AM 6/10 CA: CW 7/10 DS 7/10 SM: Homecoming 7/10 Thor: Ragnarok 8/10 GotG Vol2 8/10 BP 9/10 Avengers: IW 9/10 AM&tW 6/10) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zacnem pozitivne. Brie je super a rozhodne ma na to aby potiahla vlastny film. Teda ak by bol dobry. Toto ma nadupanu prvu pol hodinu a potom tomu uplne spadne retaz. Fakt nechapem, cim chceli tvorcovia zaujat. Od polky som sa sialene nudil, z Furyho spravili totalneho trtka a story ani nejdem komentovat. A filmarsky tiez peklicko. 90s atmosfera sa nevyraba tak, ze sa (velmi nevhodne) pouzije Nirvana alebo No doubt. Uz davno ma nic tak nestvalo a neprial som si nech to skonci. Po druhych Strazcoch najhorsie MCU. Udalost z toho mohla byt tak 15 filmov dozadu. 4/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som trošku viac ako iba klasický origin, ale tak čo už. Na druhú stranu bavilo ma to viac ako Mravec a Osa a oveľa viac ako Čierny kocúr, ale keď si to porovnám s inými originmy s Marvel Cinematic Universe (Iron Man) , tak Captain Marvel moc nevyniká. A vlastne ani nemá moc čím. V prvom rade ma bavilo prepojenie filmu (Fury, Coulson, Ronan, Tesseract), ktoré ma Kevin Feige zmáknute na jedničku. Ďalšie dve pozitívne veci sú Casting (Larson, Law, Mendelsohn) a odľahčenie filmu. Brie Larson kostým padol celkom dobre a na to, že sa jedna o prvú super-hrdinku od Marvelu na veľkom platne, tak to zahrala úplne v pohode, s Nicholasom teda s Furym, (všetci ho volajú Fury, aj jeho mama) im to celkom klapalo a vytvorili fajn buddy-funny dvojku. Vlastne keď sa nad tým tak zamyslím, Fury, ako ešte agent a nie riaditeľ SHIELDu, ma bavil asi najviac a dovolím si tvrdiť, že to miestami ťahal viac ako Carol. Čo sa týka Jude Lawa, tak je fajn, že tu hraje niekto ako on, známa tvár vždy poteší, no je veľká škoda, že jeho postava nieje až tak výrazná a hrozivá, aby mala nejaký väčší dopad na príbeh a tým pádom nám chýba aj dávka napätia. Ale tu by sme to darmo hľadali, kedže sa jedna skôr o komédiu ako o seriózny film. Za ďalšiu pozitívnu vec som spomenul aj humor, teda odľahčenie filmu a kedže fičíme v 90tých rokoch je to správny krok a film ma taký pohodový náboj a náladu. Niekedy sa tu deju menej vtipne veci, ale to už je na každom zvlášť. Čo sa týka akčnej stánky, tak tu som trošku sklamaný, také lietajúce akcie Iron Mana boli záživnejšie, ale hlavne nápaditejšie. Captain Marvel je tak silná, že si to likviduje bez obtiaži a nieje tu nikto seberovný, kto by sa jej postavil (teším sa ale na stretnutie s Thanosom). Vizuálna stránka filmu mi tiež nepríde úplne najlepšia a mam pocit, že som v iných marvelovkach videl už lepšie efekty, hlavne omladení Coulson vyzeral miestami ako Ken. K pozitívom by som spomenul ešte hudbu, ktorá obzvlášť v akčných pasážiach dobre doplňa obraz. Celkovo to nie je zlý film, dokáže zabaviť a hlavne postavy sú fajn, ale dokopy nám marvel nič nové alebo strhujúce nenaservíroval. P.S.: po-titulkové scény sú dve. Obľúbený soundtrack: Captain Marvel, I'm All Fired Up. 70% - 3* ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jak už asi víte Brie Larson poněkud nepříjemně rozvířila vody kolem nové sólovky Captain Marvel. Svými feministickými narážkami a neskrývavou nespokojeností s množstvím bílých mužů, kteří v hojné míře zastupují novináře po celém světě strhla lavinu, která může její film nadobro pohřbít. O to překvapivější je, že film se touto tématikou prakticky nezabývá a je opravdu dobrý. Už od samotného začátku je jasné, že se koncepce tohoto originu bude vyvíjet zase trochu jiným směrem. Po krátké „oťukávačce“, která mimo jiné vysvětlí, proč se Carol projevuje mimicky trochu více sporadicky, jsme vrženi přímo do akce. Hned první závažnější střet s nepřítelem ukáže, jak skvělou atmosféru dokáží tvůrci vytvořit, když se jim jenom trochu chce. Nemůžu se dočkat až tuhle scénu uvidím znovu. Fanoušky pak nesmírně potěší, že Nick Fury má ve filmu velké množství prostoru, a co více. Agent Coulson zde dostane více scén, než jsme se vůbec opovážili doufat. Postavy navíc jednají v souladu se svým zavedeným charakterem, a proto jim nemám takřka co vytknout. Celkově se má pozornost upírala hlavně ke Skrullům, kteří se podle odhadů fanoušků měli začít profilovat v jedno z hlavních nebezpečí, jež mělo Avengers v dalších fázích potkat. Ben Mendelsohn, který si střihl roli záporáka Talose je navíc charismatický i pod svou tváří Skrulla (jeho výrazy poznáte stejně, jako tomu bylo například u Dana Stevense v Beauty and the Beast). Zvratů má tedy film dost, i když v určité míře závisí i na tom, jak moc jste znalí komiksových předloh. Na druhou stranu se u filmu asi projeví i efekt Iron Mana 3. Tvůrci totiž neuvěřitelně převrátí jednu klasickou věc, na kterou si „komiksáci“ potrpí asi stejně, jako na Mandarinovi. Těší mě i to, že Brie Larson takřka po celý film působí více než sympaticky a alespoň částečně si u mě za své řeči napravuje reputaci. Pokud by měla v budoucnu opravdu dostat významnější roli, tak budiž. Bránit se tomu nebudu. (Pozn. Pokud vám Brie nesedla ani v Kongovi, nedělám si iluze, že by vás tady okouzlila). Navíc se oproti třeba Black Pantherovi povedlo i CGI, které působilo nepatřičně snad jen v samotném závěru, kdy Captain Marvel v plné polní bojuje kolem naší atmosféry (tam máte pocit jako z dokonalé počítačové hry). Několik zvratů je vyloženě předvídatelných, a některé věci při bližším zamyšlení nedávají moc smysl. Oproti Ant-Manovi a Wasp určitě krok vpřed. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že mě hlavní hrdinka nesere. Naopak jsem ji docela brala, má přirozený smích a celkově je sympatická. Film nás naštěstí ušetřil několika vyloženě směšně trapných scén (oproti wonder woman) a Samuel taky potěšil. Strašně jsem si oblíbila záporáka, Judovi sluší žluté oči a kočička pobavila snad každého. Oddechovka, lepší z té nové generace marvelovek. Bod strhávám za nějaké to klišé a hlavně několik podstatných nelogičností. (Např. celá skupina čeká a čumí, než se Carol osvobodí a všechny je tam sejme). Dost nesmyslně působí i její moc. Proti ní jsou všichni Avengeři k prdu, takže nechápu, proč tam vlastně vůbec jsou. Dokáželi CD (spoiler) zničit vesmírnou lod, jak se jí ostatní vyrovnají? A kde byla když Loki pustošil město? Těžkej unbalanced! ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Když Carol Danvers (Brie Larson) a Nick Fury (Samuel L. Jackson) přijíždějí k bráně základny Project Pegasus, tak se Fury prokazuje průkazem, na němž je fotka bělocha. (hrumsrt)
  • Pro roli kocoura Goose uspořádali tvůrci filmu konkurz, aby se nakonec rozhodli pro kocoura jménem Reggie. Reggieho doprovázel tým tří dalších kocourů – Archie, Gonzo a Rizzo – a každý z nich se specializoval na specifickou činnost. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama