Reklama

Reklama

Abigail

  • USA Abigail (více)
Trailer 1

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (114)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Parta vesměs natvrdlých kriminálníků a kriminálnic si chce přilepšit, proto kývnou na nabídku majitele nejznámějších smažených kuřat široko daleko Los Hermanos. Pro něj unesou malou holčinu, se kterou se ukryjí v honosném sídle a nyní stačí jen přečkat noc a vyzvednout si slíbenou odměnu. Mělo se jednat o tu snadnější část, avšak brzy jim drobná zajatkyně začne pít krev! Režisérské duo opět přináší hezky natočenou tupou hororovou podívanou a tentokráte zabrousili do upířích vod, které rozvlnili decentní komediální vložkou. Ale nějaké extra výbuchy smíchu nečekejte… zato několika šťavnatých výbuchů se dočkáme. Přeci jen s dřívější nevěstou to má dost styčných bodů… ta však byla o něco zábavnější. No a podobně jako u Vřískotu, i zde se nastavují (a bourají) pravidla, která platí pro změnu u upířin. Stopáž se v některých místech docela táhne a přináší pasáže, které nejsou úplně záživné… zde rozhodně nepočítám řádění krvavé baletky, která si ráda se svým jídlem hraje, než ho zakousne. A pomyslným vrcholem byl pro mě taneček, při němž se z repráků valil Danzig. Uvítal bych taktéž větší množství postav, do kterých by se mohly nablýskané špičáky zakousnout. ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Sympatický přírůstek do hororového žánru, který v první půli okouzluje skvělými herci, jejich interakcemi a parádní tísnivou atmosférou, aby ve druhé půlce divákům do ksichtu chrstnul hektolitry krve, hromady vnitřností a fajn vyvražďovačku. Nevšední pojetí, kdy zločinci utíkají před malou holčičkou, dělá z filmu velmi zábavnou podívanou. Zamrzí nicméně to, že trailery propálily všechny zásadní zvraty, které by jinak film povýšily na stále překvapující biják. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisérské duo Olpin/Gillett jeede v bezpečných kolejích toho co umí, nezkouší nic nového a nechtějí nijak překvapovat. Abigail je řemeslně slušná hororovka, která neděsí a spíše baví krví, občas fungujícím humorem a hlavně velice dobrými herci, což v hororovém žánru určitě není standard. Bohužel ale zbytečně dlouhé a paradoxně mě více bavila první půlka, kde není po hororu ani stopy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už z traileru je jasné, o co půjde a tak jediná neznámá byla v tom, v jakém pořadí začne skupinka únosců kapat. Ačkoliv i tady si mohl člověk celkem úspěšně tipnout. Ale předvídatelnost v tomto případě vůbec nevadí. Vzdor tomu, že víc než polovinu filmu divák čeká, kdy to Abigail rozjede, není takhle dlouhý rozjezd pohou vatou. Díky perfektně trefenému castingu a fajn načrtnutým postavám se jedná o zábavných cca 50 minut prodchnutých vyhraněnými animozitami a černým humorem. Pár hluchých míst se tu najde, ale nestojí za výraznější zmínku. Když to pak upírka vezme do ruky, rozpoutá brutální řež plnou krve, klasické i rockové muziky a samozřejmě hlavně baletu. Jestli mi něco utkví v paměti, tak je to párový tanec. To mě bavilo. A kupodivu celkem vyšel i závěr, ačkoliv bych si ho dokázal představit i jinak. Každopádně na duo Olpin-Gillett je spoleh, protože jsem od nich dostal naservírováno přesně to, co jsem chtěl a čekal. Opět. 80% ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Když jsem na film šel (spíše tak nějak z donucení), tak jsem neměl ani ponětí o tom, že se stanu svědkem prozatím největšího překvapení letošního roku. Abigail je, navzdory uvedenému žánru, hororem řízlým komedií, přičemž obě strany mince fungují parádně a skvěle se doplňují. Akční jízda nás nenechává vydechnout přes množství bizáru, krve, násilí a srandy, přičemž dvě hodiny uplynou rychleji, než byste se... já nevím... třeba stihli někomu zakousnout do krku... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V rozhovoru pro Total Film se režiséři cítili, že se musí hercům omluvit za množství krve, které na place použili. Řekli: „Všechny naše filmy jsou krvavé. Ale řekl bych, že tento je rozhodně nejkrvavější. U tohoto filmu jsme strávili spoustu času, omlouváním se hercům! Chci říct, že krev je v DNA upírského filmu a množství práce s krví v tomto filmu je... je to dost extrémní! Ale pořád je to zábava.“ (JasonCZ)
  • Jedná se o poslední roli Anguse Clouda (Dean) před jeho smrtí v červenci 2023. Ačkoli produkce byla kvůli stávce SAG-AFTRA dokončena až několik měsíců po jeho smrti, Cloud stihl natočit všechny své scény ještě před ukončením produkce. (Sebule)
  • Na režiséry udělal tanec Alishy Weir (Abigail) takový dojem, že do filmu přidali další taneční sekvence. (JasonCZ)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama