Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (131)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Kong v Duté Zemi objevuje civilizaci, kterou terorizuje obří monstrum. A protože na něj sám nemá, musí spojit síly s Godzillou. No a celou dobu se to všechno strašlivě řeže. Nový příspěvek do Monsterverse je totální pitomost, jenže režisér Adam Wingard ji zaplnil spoustou fajn bitek, hezky barevným světem a zbytečně se s ničím nezdržoval. Ty dvě hodiny jsou fajn hlasitý akční výplach. Nic víc. Ale v nic víc snad ani nikdo nedoufal. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před vstupem do sálu, ponechte mozek v lobby a můžete se pobavit. Už předchozí souboj nejznámějších titánů nebyl žádným sofistikovaným artem, ale Nové impérium, posouvá pojem tupost na nový level a Godzilla x Kong: Nové impérium se tak nejvíce přibližuje nedávnému opusu Meg 2. Naštěstí je Adam Wingard šikovný řemeslník a tak film vypadá dobře, je extrémně barevný a tak každých 10 minut se rve velká potvora s potvorou ještě větší a jen se mění prostředí. Je to extrémně hloupé a ničení velkoměst už v dnešní době nikoho neposadí na zadek, ale pořád dostáváme film, který je skutečným blockbusterem a tak o dva kroky napřed oproti komiksové konkurenci. 50% ()

Reklama

Akira777 

všechny recenze uživatele

Je to hrozný, já jdu na akční film o monstrech a chci od toho vztahovku, a filozofické témata na styl, proč vlastně existujeme, a co děláme na téhle planetě. Místo toho dostanu film s monstry, které se mlátí, ale to jsem přece jako divák nemohl čekat, vždyť každý předchozí film o monstrech byl velmi filozofický. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Godzilla si užívá prázdniny v Evropě a Kong hledá další opičáky v duté zemi a bolí ho zub. Moderní verze Verneovek, která se v závěru zvrhne v nefalšované Kajuporno. Rozmáchlé bitky, solidní triky, 80’s soundtrack podpořený Holkenborgovými synťáky, ohromná destrukce a lidi co nepřekáží, ale dělají křoví hlavním borcům. Samozřejmě, že je to blbost a digitální capina, ale baví a dokonce v neonových barvách s růžovou Godzillou, který si změnu obhájí vycucáváním jaderných elektráren v Evropě, aby naplnil svou část Green dealu. Má to hromadu podprahových vzkazů.Záporák je OK, ale hlavní devizou jsou Wingardovy ztřeštěné nápady, které se nějak povedlo realizovat. Nejzábavnější díl série. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Adam Wingard pokračuje tam, kde přestal, a to, co se mu minule tak povedlo, se mu daří zase. Jde totiž o to, že Kong, Godzilla a další monstra jsou opět regulérní postavy, dobře zahrané a mnohem zajímavější než ty lidské, a že film v pohodě táhnou (ne)celé dvě hodiny a lidé jsou tu vlastně hlavně kvůli měřítku. Opravdu jsem doufal, že mezi herci v závěrečných titulcích uvidím i ty, kteří hráli monstra, protože by si to zasloužili úplně stejně jako onehdy Andy Serkis. Hlavně Kong je skvělý, chová se totiž jako Arnold Schwarzenegger v nejlepší formě a jeho mimika a celá řeč těla je TAK zábavná! Zábavné i nápadité jsou i akční scény, líbila se mi také hudba... Že je film lepší než několik posledních Transformers, mě ani tak nepřekvapilo, ale že mě bavil víc než poslední dva Jurské světy, to už ano. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Adam Wingard v rozhovoru prozradil, že záměrně používá zelenou barvu krve pro monstra z Duté země, protože působí méně násilně a jako větší zábava pro děti. (NiWi)
  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • V rámci marketingu byly do centra Londýna umístěny dvě sochy. Ve čtvrti South Bank byla k vidění Kongova ruka „drtící“ červenou telefoní budku, která se na místě nachází. Opičákova ruka měřila takřka 5 metrů a kromě ní ze země vykukovala i část obličeje Konga – tyto makety pak byly potaženy umělou kožešinou. Na řece Temži se zase objevila loutka Godzilly – respektive tedy její hlava a hřbet se světélkujícími ostny. Tato maketa pak zabírala plochu 20 metrů. Na výrobě obou soch, jejichž váha se pohybovala okolo jedné tuny, se podílelo cca 40 lidí a výroba zabrala 2 měsíce. Studio Warner Bros. se k podobné reklamní kampani uchýlilo i v případě filmu Meg 2: Příkop (2023) – tehdy zase byly na řeku Temži umístěny tři veliké hřbetní žraločí ploutve. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama