Reklama

Reklama

Abigail

  • USA Abigail (více)
Trailer 1

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (115)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je pravděpodobně nejkrvavější horor co můžete v kinech vidět speciálně ke konci je tam krve a vybuchujících těl požehnaně. 4 chlápci a 2 ženské unesou holku co je upírka (tohle není spoiler je to i v trailerech a popisu filmu)   a ta jich zabíjí. 3/4 filmu jsou podařené  jsou tam občas dobré vraždy občas to nabídne dobrý vtip a je tam dobrá scéna s tím bazénem plných mrtvol bohužel závěrečných 15 minut nedává smysl je to něco ve stylu předchozího hororu režisérů Krvavá nevěsta (2019) kdy je to nesmyslné  a i ukončené to je divně. Ona jich tam zabíjí  naráz nemůže a prohrává chlápek co se proměnil  v upíra  ji poráží ona chce pomoct a za to ji nechá ona být dojde tam její otec  taky ji nechá být.  60 procent ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Parta vesměs natvrdlých kriminálníků a kriminálnic si chce přilepšit, proto kývnou na nabídku majitele nejznámějších smažených kuřat široko daleko Los Hermanos. Pro něj unesou malou holčinu, se kterou se ukryjí v honosném sídle a nyní stačí jen přečkat noc a vyzvednout si slíbenou odměnu. Mělo se jednat o tu snadnější část, avšak brzy jim drobná zajatkyně začne pít krev! Režisérské duo opět přináší hezky natočenou tupou hororovou podívanou a tentokráte zabrousili do upířích vod, které rozvlnili decentní komediální vložkou. Ale nějaké extra výbuchy smíchu nečekejte… zato několika šťavnatých výbuchů se dočkáme. Přeci jen s dřívější nevěstou to má dost styčných bodů… ta však byla o něco zábavnější. No a podobně jako u Vřískotu, i zde se nastavují (a bourají) pravidla, která platí pro změnu u upířin. Stopáž se v některých místech docela táhne a přináší pasáže, které nejsou úplně záživné… zde rozhodně nepočítám řádění krvavé baletky, která si ráda se svým jídlem hraje, než ho zakousne. A pomyslným vrcholem byl pro mě taneček, při němž se z repráků valil Danzig. Uvítal bych taktéž větší množství postav, do kterých by se mohly nablýskané špičáky zakousnout. ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem trošku tušil do čeho jdu ale i kdybych nevěděl tak mi ten kukuč malé Abigail hned při úvodním tanečku Labutího jezera prozradil, že nepůjde o normální dívenku a partička si jejím únosem pěkně zavařila. Škoda té zbytečně dlouhé stopáže protože prvních 50minut se toho až tak moc záživnýho neděje(rapidní zkrácení stopáže bych určitě uvítal). Od 50minuty se vše začne zlepšovat. Poté se začnou cenit zuby a začne téct krev ve velkým. Sem tam přijde i nějakej vtípek či hláška. Škoda toho zbytečně dlouhýho a nudnýho začátku. 3hvězdy ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Podívá-li se člověk před projekcí Abigail na trailer, ochudí se o jeden zásadní plot twist, nicméně i tak si tvůrci připravili dalších pár překvapivých es do rukávu - zejména v závěrečné třetině. Ústřední motiv - nejednoznačná hra na kočku a myš - se hodně podobá předchozím kouskům tvůrčího dua Bettinelli-Olpin a Gillett, tentokrát je však krvavá vyvražďovačka doplněna o nadpřirozenou rovinu. Krvavou nevěstu jsem sice neviděl, poslední dva Vřískoty jsem si ale fakt užil - zejména díky nabourávání hranic žánru, koketování s nimi a hře s diváckými očekáváními. Abigail se veze na podobné vlně, obsahuje nejednu povedenou narážku na žánr či popkulturu, přesto mě film jako celek nedokázal natolik upoutat a pobavit, jako tomu bylo v případě pátého a šestého Vřískotu. Velkým kamenem úrazu pro mě byly některé značně nesympatické postavy a jejich teatrální "bad-ass" jednání. Alisha "Matilda" Weir byla však krvelačně kouzelná a jsem zvědavý, jakým směrem se bude její kariéra vyvíjet. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Duo režisérov známe ako Radio Silence ma nesklamalo, ale ani neprekročilo svoj tieň a znova natočilo niečo veľmi podobné ako ich predošlá Krvavá nevesta. Prehnane krvavú, hororovú akčnú jazdu obohatenú o čierny humor a béčkový nadhľad, ktorá cieľovku pobaví a ostatných zrejme nechá chladnými. Okrem funkčného a zámerne prehnaného béčkového gore, potešia aj herci (v komediálnych pasážach výborný Kevin Durand, ultra zmrd Dan Stevens alebo aj malá Abigail), zvrat tvorcovia prezradili v traileri, ale i tak v pokročilejších minútach boli snahy aspoň o mierne prekvapenia. Za mňa jediná škoda, že s upírskymi motívmi a mytológiou sa pracovalo v bezpečných mantineloch žánru a tvorcovia neskúsili niečo vlastné a originálne. Celkovo, ale spokojnosť to čo som chcel, som aj dostal. 80% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Tyler Gillett hovořil s časopisem Empire o Abigailině (Alisha Weir) designu a konkrétně o jejích zubech. „Hodně jsme mluvili o zubech. Chtěli jsme, aby vypadaly víc prvoplánově a zvířecky, než obvyklé upíří tesáky. Ty Abigailiny jsou jakési zuby na zubech jako žraločí tlama. Tito vrcholoví predátoři, když otevřou tlamu, vidíte, že jsou navrženy tak, aby způsobily co největší škody.“ (JasonCZ)
  • Na režiséry udělal tanec Alishy Weir (Abigail) takový dojem, že do filmu přidali další taneční sekvence. (JasonCZ)
  • Jedná se o poslední roli Anguse Clouda (Dean) před jeho smrtí v červenci 2023. Ačkoli produkce byla kvůli stávce SAG-AFTRA dokončena až několik měsíců po jeho smrti, Cloud stihl natočit všechny své scény ještě před ukončením produkce. (Sebule)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama