Reklama

Reklama

Vlk a lev: Nečekané přátelství

  • Francie Le Loup et le lion (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Dvacetiletá dívka Alma přeruší své studium hry na piano a odjede na nějaký čas na chatu po svém dědečkovi, která leží na ostrově uprostřed majestátní kanadské divočiny. Brzy potom se její život obrátí vzhůru nohama a navždy změní. Po letecké havárii v lesích objeví malé lvíče určené pro výcvik v cirkuse a současně s tím se ujme i mláděte vzácného stříbrného vlka, kterého do chaty přinese vlčice uvyklá na přítomnost a přízeň jejího dědy. Rozhodne se je ochránit před světem lidí, postarat se o ně a dohromady vytvoří neobvyklou rodinu. Zvířata mají ostrov jen pro sebe a učí se v přírodě divokým instinktům, Alma je učí poslouchat hru na piano, a přestože s postupem času vlk i lev rostou z roztomilých mláďat do podoby a do síly obávaných šelem, pouto všech tří je stále silnější. Dlouhé soužití ale skončí během okamžiku, kdy idylu ostrova naruší dotek civilizace. Alma je po nehodě odvezena do nemocnice, lev je odchycen do cirkusu a vlk přesunut do rezervace. Právě on, vlk jménem Mozart, ale nikdy na jejich velkou trojku nezapomene a po čase uteče s odhodláním najít kamaráda lva a pak společně i Almu. Velké dobrodružství a dlouhá cesta vlka a lva napříč divočinou teprve začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (33)

Kopretina002 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Líbilo se mi obsazení herců, nebyl tam nikdo kdo by mi vadil (myslím herecky, ne postava). Miluju vlky, miluju lvi, celkově zvířata, takže jsem se na tento film velice těšila. Sice musím říct, že to nakonec nebylo úplně to, co jsem čekala, tak to bylo opravdu krásné. Nečekané přátelství mezi lvem a vlkem doplněné Kanadskou přírodou mě uchvátilo. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Tento film si nič iné ako plný počet hviezd ani nezaslúži. Skvelý, silný, neuveriteľný skutočný príbeh, ktorý nadchýnal v každej scéne a po filme Mia a biely lev ďalší skvost medzi filmami s levmi. Záver by som možno spravil emocionálnejšie a viac dramatickejšie nech to má správny náboj pre divákov, no celkovo tento film žije svojím vlastným životom, kde vás nič neruší a vy si len užívate krásu prírody, zvierat a niečo tak neobyčajné, čo vyžaruje z toho miesta, že tam chcete ísť, vidieť to, zažiť to, užiť si to tiež, lebo to miesto vyzerá ako z rozprávky. Tento film by si mal pozrieť každý a zabudnúť aspoň na chvíľu na vojny, choroby a problémy, ktoré nás trápia. Je to ako terapia, ktorú si chcem dať zas a znova lebo nás to približuje k prírode a pomáha nám to uvedomovať aká je krehká hranica medzi nami a zvieratami my sa musíme naučiť ju rešpektovať aj keď chamtivosť a zisk nám ukazuje opak. Viac takýchto filmov prosím, viac filmov, ktoré nás učia ako byť ľuďmi a ukazujú nám čo všetko máme a čo by sme si mali vážiť. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

5/10. Opravdu špatně natočený film o nádherných čtyřnohých fešácích a sympatické Almě, ke které jsem si ale nemohl po celý film najít cestu. Ať už je to kamera nebo střih, vůbec se to po technické stránce nepovedlo. Je to škoda, kdyby měl film o něco šikovnější kameramany či střihače, bylo by to o něco více koukatelnější. Takhle to zkouknete ale už se k tomu asi nevrátíte. Škoda. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Více než cokoliv jiného je to pohádka pro děti. Šablonovité postavy už nemohou být víc ohrané: hlavní hrdina vzdávající se kariéry kvůli "přírodě", původně zlý zoolog který ve výsledku pomáhá, nejzlejší zlá postava s bičíkem a puškou (zde navíc cirkusák)... Dvě hvězdičky jsou za krásné záběry zvířecích mazlíčků a kanadské přírody. Sice jsem přes sebe musel hodit deku, jaká šla z televize zima, ale pak už to šlo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Snímky a lá Volání divočiny (ať už jde o lví či psí verzi) nemusí mít komplexní děj, protože člověku někdy jen stačí, když se kochá neuvěřitelnými záběry divokých zvířat a přírody. Tak je tomu ostatně i v případě Vlka a lva! Film nemá příběhově moc čím překvapit a místy hraje okatě sentimentálním způsobem na city, nicméně se na něj i tak pěkně dívá, přičemž vedle krásných záběrů zvířat a přírody nabízí slušný soundtrack. Pohodová rodinná záležitost! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Vlk a lev nejsou vytvořeny pomocí CGI. Zvířata byla vychovávána spolu od 5. týdne a herečka Molly Kunz (Alma) si s nima skutečně hrála v rozmezí skoro 2 let. Jelikož se použila skutečná zvířata, scénař se často měnil podle chování zvířat. (sh3riff)
  • Skutečná jména zvířat jsou Walter (lev) a Paddington (vlk). Film není podle skutečné události. Zvířata byla speciálně vychovávána spolu pro tento film. (sh3riff)

Reklama

Reklama