Ahoj Země!

Pátý ročník ekologického dne pro děti i dospělé, tentokrát v podzimním termínu. Pojďte s námi strávit odpoledne, pobavit se o ekologii nebo si třeba něco vyrobit. Srpnový termín byl zrušen kvůli počasí, ale jak jsme slíbili, program bude o to bohatší!

Na co se můžete těšit už od 14.00:

  • výroba podzimních věnců
  • tisk plátěných tašek
  • výroba voskových ubrousků
  • smaltování
  • moštování
  • čtecí koutek
  • skládačky a hry pro děti
  • opékání špekáčků a zahřátí u ohně
  • svařák pro dospěláky
  • a další

Akce se koná v prostorách Sýpky v centru města (vchod od střediska Dóza), aby nás neohrozil ani déšť. Budeme se na vás těšit za každého počasí!

Pomáda – letní kino 17. srpna 2023

Legendární prázdninová romance v zámeckém parku. Po kolika letech se zde koná letní kino? Zažili jste ho zde, nebo to bude poprvé? Přijměte naše pozvání na příjemný letní večer.

Další informace získáte a svoji účast můžete potvrdit v události na Facebooku.

Povolební spolupráce ve Velkém Meziříčí

Navrhneme radu města ve složení (zleva): Josef Prokop, Andrea Vašíčková, Tomáš Bílek, Alex Kaminaras, Martin Kaman, Petr Juda, Libor Beneš
Tisková zpráva z 15. října 2022

Velkomeziříčské politické kluby Společně VM a ODS se dohodly na spolupráci v nadcházejícím volebním období. Dohoda spočívá ve vzájemném pravidelném setkávání, informování a diskusích o strategických i průběžných záležitostech města tak, aby byly v co nejvyšší možné míře naplněny programy obou kandidátek i zájmy jejich voličů.

V nově zvoleném zastupitelstvu nová koalice disponuje většinou 15 hlasů. Na ustavujícím jednání zastupitelstva v úterý 18. října bude navrženo užší vedení města následovně:

Starosta: Alexandros Kaminaras, místostarosta: Martin Kaman
Členové rady: Libor Beneš, Tomáš Bílek, Petr Juda, Josef Prokop, Andrea Vašíčková

„Jsem velmi rád, že zachováváme úspěšnou spolupráci s klubem ODS z předchozího volebního období. Na společných programových tématech však chceme spolupracovat se všemi politickými kluby, které jsou součástí zastupitelstva města.“ uvedl Alex Kaminaras.

Alexandros Kaminaras (31 let) byl zvolen starostou poprvé v roce 2020 jako nejmladší starosta Velkého Meziříčí v historii města. Za jeho řízení došlo ke stabilizaci a zklidnění rozbouřené politické situace a k návratu zastupitelstva k dlouhodobým strategickým projektům, například rekonstrukci náměstí v souladu s výsledky architektonické soutěže.

Martin Kaman (37 let) je profesionál v oboru internetových technologií a marketingové komunikace. Jeho patnáctiletá praxe je příslibem toho, že v novém zastupitelstvu bude právě na komunikaci a informovanost nejen uvnitř politického prostředí, ale i ve městě jako takovém kladen mimořádný důraz.

Společně VM k volebnímu výsledku

Děkujeme! Volby do zastupitelstva Velkého Meziříčí byly sečteny. Podpora, kterou jste nám vyjádřili, nás ohromila a moc si jí vážíme. Bez přehánění!

Zastupiteli za Společně VM se stali Alex Kaminaras, Tomáš Bílek, Martin Kaman, Jan Bílek, Josef Prokop, Andrea Vašíčková, Jana Marková, Pavel Oulehla, Jan Kubiš, Tomáš Pelíšek, Ivana Hladíková, Josef Marek a Michaela Horná. To je celkem 13 lidí, kteří se před volbami zavázali přinášet změny k lepšímu pro Velké Meziříčí.

V tuto chvíli není kam spěchat. Budeme jednat nejdříve v okruhu nových zastupitelů Společně VM. A poté, jak jsme slíbili, s dalšími účastníky voleb – ODS, PRO, KDU-ČSL. Považujeme to za prospěšné a korektní. Ustavující městské zastupitelstvo, pokud se nestane něco mimořádného, se sejde v úterý 18. října.

Členové Společně VM, jejich blízcí, přátelé, spolupracovníci a podporovatelé. Obecník, 24. září 2022

Slova podpory, kterých si vážíme

„Jsem přesvědčen, že Alex Kaminaras, jako kandidát na příštího starostu, je ta nejlepší alternativa pro rozvoj města i jeho obyvatele.“

František Smažil, ANO 2011
místostarosta Velkého Meziříčí

Vážení spoluobčané.

Využívám této možnosti a chci podpořit kandidaturu Ing. arch. Alexandrose Kaminarase na starostu města pro nadcházející volební období.

Alexe jsem velmi dobře poznal za poslední čtyři roky v zastupitelstvu a více než dva a půl roku každodenní společné práce na radnici města. Charakterizoval bych jej jako inteligentního cílevědomého člověka a čestného chlapa s velkým pracovním nasazením a „tahem na bránu“.

Jak jistě víte, je vystudovaným architektem s velmi dobrou angličtinou, kteréžto vzdělání považuji za významný bonus pro nejvyššího představitele města. Navíc je obdařen velmi dobrými komunikačními schopnostmi a kultivovaným projevem, které prokázal při mnoha kulturních a společenských akcích. Díky těmto schopnostem a odborným znalostem získával respekt při jednáních, které z pozice starosty města absolvoval.

Výčet uskutečněných, rozpracovaných a připravovaných akcí dosvědčuje, že vedení města bylo aktivní a ve spolupráci s úředníky si uplynulé roky na radnici pouze „neodseděli“. 

Jsem přesvědčen, že Alex Kaminaras, jako kandidát na příštího starostu, je ta nejlepší alternativa pro rozvoj města i jeho obyvatele.

Ing. František Smažil