Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavlovi (Jakub Prachař) sice táhne na čtyřicet, ale stále ještě úplně nedospěl. Bydlí s mámou a chybí mu odvaha dělat v životě to, co by ho skutečně naplňovalo. Tu získá až ve chvíli, kdy potká svou dětskou lásku Terezu (Tereza Ramba) a prožije s ní dobrodružnou noc. Tereza však není připravena opustit svůj dosavadní život pro někoho, kdo podle ní není opravdový chlap. Pavel se tedy rozhodne se přesně takovým chlapem stát. Přihlásí se na výcvikový tábor v Tatrách vedený Weisnerem (Ondřej Sokol), který vyučuje vše od sekání dříví po svádění žen. Podaří se Pavlovi překonat sama sebe a stát se chlapem, po kterém Tereza touží? (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (153)

hero_bk odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné, co by dávalo smysl, by bylo to, kdyby scénář napsala Agáta Hanychová jako pomstu Prachařovi. Na tom filmu je špatně úplně všechno. Komedie? Humor 0. Dobrodružný? Napětí 0, děj -100, reálnost 0, záběry přírody OK. Herci nemají, s výjimkou Sokola, co hrát, ale vlastně ani ten není nějak dobře napsanou postavou, protože jeho karikaturnost a chvastounství je patrné od prvních sekund, co se objeví na obrazovce, takže vývoj postavy vlastně není nijak překvapivý. Casting? Tragédie. Snaha nacpat tam co nejvíc známých tváří do naprosto nesourodých postav (Remundová jako sestra Prachaře je fakt úlet). Dětští herci a dospělí herci si absolutně nejsou podobní. Zbytečnost nejhrubšího zrna. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film. Děj měl narativně docela silný začátek, ale posledních zhruba dvacet minut mi přišlo hodně odfláklých. Postavy byly celkem zajímavé, ale některé z nich měly velmi předvídatelné archy. Prezentace se mi na celém filmu líbila nejvíc, podle mě tento film vypadá mnohem líp, než jak by takový český film vapadal za normálních okolností, je v něm spousta krásných záběrů a zajímavých kompozic, zkrátka je velmi dobře natočený. Herecké výkony byly sluné a hudba taky nebyla špatná. 6/10 ()

Reklama

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Celkem slibný námět (jak z chcípáků udělat chlapáky) je utopen v klasických klišé. Nekonečně dlouho trvá než se k němu přes retrospektivu z dětství a zamilovávací úvod prokoušete a když se to konečně stane, než napočítáte do deseti je zase pryč a místo něho sledujete nájezd mamin s kytarou a všemi nemožnými potomky do panenské přírody. "Zabékat si k ohňu". Po předvýchově Troškou a všech těch "diváckých" love-story posledního desetiletí jsem si myslel, že už není kam klesat. Mýlil jsem se. Teď vidím, že scénáře může psát každý. Netřeba se žinýrovat. Stupidnosti se meze nekladou... PS: Klasický přešlap, že někdo spadne do vody a vyleze suchý, je tady osvěžujícím ostrůvkem logiky. Těch pár procent je za Sokola. PS2: Jediné, co by mne ještě mohlo zajímat, je otázka Kam se poděl zbytek chlapáckého tábora? Ale bojím se to vyslovit nahlas, aby to neslyšel autor a nevzal to jako námět pro pokračování... ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Buď chlap není až tak nehorázný a dementní film jako velká spousta podobných českých pokusů. Jen je bohužel úplně nijaký, není vůbec vtipný, celé to drhne po dialogové stránce, u mnohých postav se jen tak mimochodem dozvídáme o nějakých jejich hlubších těžkostech a v případě skoro hlavní postavy Ondřeje Sokola tomu není skoro pořádně rozumět, co to je přesně za člověka (byť to tedy na konci vypadá, že je to asi jen zastydlý homosexuál, ale je to nepříliš jasné) a je těžké nějak s kýmkoliv soucítit. A opět se obávám, že Samirovi nedělal nikdo na Nově dramaturga a to je bolest české kinematografie již spoustu let.  Představoval jsem si chvílemi jak by to natočil někdo jako Wes Anderson, který by tomu dodal větší absurdno a hlavně i vtip (pokud by mu tedy přišlo super něco podobného točit).  Takhle si to přes docela zdarnou technickou stránku nezaslouží víc než 20%, čistě protože je to naprosto zenové a nudné. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1906. hodnocený film: Já chápu, že se dopouští chyby, když je mé hodnocení ovlivněno osobou, která se mnou na tomhle filmu v kina byla. A taky vím, že každé hodnocení zde podléhá subjektivním pocitům každého z nás, takže se tak moc zase neproviním. Samotný film má milou zápletku, to když si svobodný chlap chce sám sobě dokázat, že je chlap a že dokáže obstát společně s ostatními ve slovenských Tatrách. Prachaře obvykle moc nemusím, ale v tomhle filmu mi seděl a přítomnost Sokola byla jedině ku prospěchu. 3* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Pavel (Jakub Prachař) na kurzu v Tatrách skočí do řeky zachraňovat kamaráda, přičemž potopí starší fotoaparát, který rozhodně není vodotěsný, ale později s ním fotí dál. (blondak16)
  • Při natáčení scén s medvědem bylo zvíře za plůtkem s elektrickým proudem. Herci uvedli, že poslední den natáčení zjistili, že v něm žádný proud nebyl. (Olík)
  • Pavel (Jakub Prachař) před každým pořízením snímku fotoaparátem na kinofilm převine páčkou film na nové políčko. Takto ale žádný fotograf nefotí – film posouvá hned po pořízení předchozího snímku. (blondak16)

Reklama

Reklama