Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (510)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další z, skrz na skrz průměrných až hanba, komiksovek z roku 2023, které díru do světa rozhodně neudělaly. Až je divákovi líto těch utracených peněz, toho zmařeného času trikařů, když musí pracovat na něčem u čeho dlouho dopředu vědí že se moc nepovede. Jaký to rozdíl, když svého času vznikal třeba Terminátor 2. Už, aby přišla konečně nějaká transformace Hollywoodu a tyhle filmy pokud možno vznikaly co nejméně. Jakmile filmu začne docházet dech, což se stane poměrně brzy, tak sice přihodí Keatona, ale znovu to musím napsat, je zatracená škoda, že si to Warneři neschovali do mnohem lepšího filmu. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Osobne preferujem "koblihovú" teóriu vesmíru Hawkinga a Homera, kdežto Marvel a najnovšie aj DC nám predstavuje nie multivesmírový guláš, ale doslova pozliepané spaghetti s rajčinovou omáčkou a pre ochutenie s parmezánom navrchu. To nie je metafora, tak to doslova vo Flashovi funguje. Funguje v úvodzovkách, pretože film má šedý vizuál, je príšerne dlhý a občas je tá nuda tak príšerná, že si človek hovorí, či by ho to bavilo aj v teen veku. Našťastie je tu vydarená úvodná desaťminútovka a niekoľko fajn nápadov v záverečnej polhodine. Pozor, film má dve finále, prvé je hrozné a to za tým oveľa lepšie, vážne nechápem, prečo toľko trvá, kým tvorcovia prídu so skutočnými esami v rukáve. No a zaokrúhľujem hore vzhľadom na vydarené, no vlastne už tretie finále, tentokrát komorné a v obchode. Tu funguje všetko tak, ako malo po celý film. 50% ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jedinců se superschopnostmi si postupně odškrtávali, který z hrdinů už se představil ve svém sólovém počinu a jedním z posledních byl zlatorudý "rychlík" Flash. Další dluh byl splněn. Hodnotit film není vůbec jednoduché – jde o evidentně perfektně zvládnuté řemeslo a záběry z úvodní akce, časového přesunu a bitvy se Zodem snesou absolutorium. Na druhou stranu však nadějný potenciál ztrácí hodně rychle na síle a s přibývajícími minutami nabízí stále méně. Bylo by krajně neuctivé mluvit scenáristce Christině Hodson do díla, ale celý "Flash" je hrozně moc šablonovitý: akce, překvapení, hledání nápravy, překvapení podruhé, finální řežba a (v tomto případě) slzavě rozumné zakončení – samozřejmě se nezapomíná na řádné vysvětlení, proč je Flash tím, kým je a jak se mu to stalo. Možná by to chtělo se vymanit z tohoto syžetu a vydat se jinou cestou, vytvořit něco docela originálního. Pravda, padnou námitky, že by se tím narušil tok děje jednotlivých postav, ale když se nad věcí zamyslíme do důsledků, v případě Batmana snímek zcela ignoruje události z filmů "Batman navždy" a "Batman a Robin" a zjevně se nad tím také nikdo nepozastavil. Na závěr jednu malou radu (rozhodně ji nelze nazvat spoilerem). Ačkoliv titulky mají téměř 7 minut, vyplatí se počkat, až se ten poslední rozplyne do černé tmy. Následný bonus vás jistě pobaví – tedy alespoň doufám. /40%/ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já musím říci, že mě Ezra Miller jako herec nevadí a i v roli Flashe byl fajn. Dodal filmu takový odlehčený tón. Co se týče děje, tak se DC asi opět inspirovalo Marvelem a předneslo nám téma multivesmíru. Takže zde uvidíme všechny možné Batmany, Supermany atd. Hlavní linie filmu o cestování do minulosti mě úplně nenadchla, na toto téma bylo už hodně filmů, ale alespoň to tolik nenudilo a dalo se na to dívat, některé momenty byly fajn. Celkově však hodnotím film průměrnými 3*. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Flash je hoodně neortodoxní superhrdinovka, která se svým dějem vymyká standardům a která je svým průběhem tak strašně nepředvídatelná, až si mě díky tomu získala a já jsem spokojen! Flash se díky své schopnosti běžet rychleji než světlo vrátí zpět v čase kvůli záchraně matky, ale jak už to tak bývá, vše se pokazí a dostane se do světa, ve kterém se teda dějou věci. Většina superhrdinů neexistuje, Batmanem je Michael Keaton (nostalgie!!), lítá nám tady Superwoman a k tomu přibude nový Flash ze současnosti dané linie. Na jednu stranu jsem zpočátku remcal, že se ani DC nevyhne paralelnímu multiverse nápadu, ale ve výsledku si s tímhle pohrál velmi dobře a tolik nápadů, postav, cameí a změn, které ukázal, mě dostalo. První polovina filmu jede čistě v komediální stránce a až ve druhé dostaneme záporáka, akci a nečekaně poutavě rozehraný multiverse a vše v něm, až do finálního záběru, který naznačuje, že v pokračování ještě bude na co koukat. Nápad “procházení zdí” a vracení v čase jsou fajn ozvláštnění tak “basic” postavy jako je Flash a ukazují, že je to postava pro DC verse daleko důležitější, než původně vypadala a když připočítám i odhalení backgroundu, jak a kdy dostal své schopnosti, máme tady dalšího plnohodnotného superhero, kterého chci na plátně ještě určitě vidět! No ve výsledku úplně dostatečně uspokojivá popcornovka, u které si nejsem jistý, proč ji všichni takhle hejtí. Jo a cameo Nicolase Cage a George Clooneyho je absolutní top! Na režiséra tří hororových celovečeráků rozhodně kvalitní prvotina v žánru! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama