Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (131)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat, jakým směrem se za těch deset let postupně ubraly americké filmy o Godzille, Kongovi a dalších zúčastněných kaiju monster: Zatímco Edwardsova Godzilla se snažila (a místy i celkem úspěšně) o nějakou přidanou uměleckou hodnotu, je aktuální snímek o obří ještěrce a neméně obřím opičákovi v podstatě jedna velká, bezmyšlenkovitá, ultraakční krutojízda, kde je hlavním cílem zabavit diváka v kině - ideálně takového, který vyfiltruje lidské dialogy a soustředí se čistě na akci. A té akce je v Novém impériu naštěstí hodně, a i když se často ona logika filmu ztrácí pod pestrobarevným vizuálem, filmu to lze odpustit, jelikož ten si ani neklade být nějakým hlubokým zamyšlením o vztahu Titánů k lidem a mezi sebou samotnými. Na filmu je místy dost vidět nižší rozpočet, což je škoda - nejvíce jsem to vnímal u Scar Kinga. Rovněž bych se obešel bez postav "amatérského vele-zubaře" a Pana Konspirátora, kteří mi na plátně poněkud přebývali. Přistoupí-li ale divák ohleduplně na pravidla filmu, v němž se může stát (opravdu doslova) cokoli - "antigravitační sekvence" mluví za vše - určitě se v kině nudit nebude. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Je to žánrový standard, který mě osobně stačil. Vizuálně nápaditý, akcí naplněný a hlavně zábavný snímek, jenž sbírá body přesně tam, kde by měl. Zamrzí větší absence Godzilly, nevýrazný záporák a souboje monster převážně mimo povrch Země. Mytologie a příběhové věci nedávají vůbec smysl a je to hloupé až do nebes, stejně tak jako předvídatelné. Pokud však dokážete vypnout mozek, užít si opravdovou atrakci pro kina a bavit se u dobře natočené akce, je tento snímek pro Vás jako stvořený. V opačném případě do kina nechoďte. A jestli se dočkáme trojky? Osobně si myslím, že už nebylo třeba ani pokračovat tímto a měl by se Monsterverse nějak uzavřít. Jestli tomu věřím? Ne. Pokud snímek vydělá, závěr trilogie tady máme do pár let. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo má to aj celkom bavilo. Po prehovorení kamarátov či ísť na novú godzillu a konga do kina až po veľkej noci alebo pred sme sa vybrali na veľkokonočnú nedeľu. Ešte som cez tieto sviatky v kinosále nebol. Škoda že nebol dabing. Ale moc sa tam nerozprávalo a skôr bojovalo. Pripomínalo mi to Konga ostrov lebiek. Mimo kina bez dolby atmos a velkého plátna by to na štyri asi nevytiahlo ale jedná sa o fajn sci-fi. Nikdy som nebol nejaký extra fanúšik godzilly ale určite o trochu lepšie ako predošlá a ich veľký súboj. Zase sme sa nedozvedeli kto by vyhral. Miestami to aj pripomínalo avatara, toho veterného. 4* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Už i monstra se pěkně týmují, jedno oko nezůstane suché, jak se ti netvoři organizují na ochranu lidského švábstva - tu strašnou devastaci výstavby velkoryse pomineme :) Nahlížet film z nějaké pravděpodobnostní perspektivy je přísně zakázáno! Nicméně si myslím, že to ani nebylo ambicí této taškařice - ta odsýpá jedna radost, v podstatě se furt něco děje, triky jsou cajk, nějakých člověčích citových prodlev je super poskrovnu, takže ano, je to v pohodě popcornová zábava. 65% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Člověk, co viděl předchozí díl(y) nemůže očekávat změnu v přístupu k látce (myšlen ten americký přístup, japonská Godzilla si žije svým životem) a po úspěchu v kinech tu máme za pár let další přírůstek. Adam Windgard a další tvůrci si dali záležet při dalším prozkoumávání toho, co se nachází pod zemským povrchem, aby bylo vše hezky vědecky podloženo a aby nabídli ještě větší atrakce a nesmyslnosti, než u předchozího covidového dílu. Godzilla X Kong je skutečně výplach mozku, který ale v Imaxu má neskutečné grády a kdyby mi bylo 12, je to můj nejoblíbenější film všech dob. (Bohužel) jsem již za život pár filmů viděl, i přesto mě tenhle monstr-kousek poměrně dobře bavil a pokud máte racionální očekávání, dostanete přesně to samé. Nic víc, nic míň. Přišlo mi, že důraz na lidské postavy je ku prospěchu bitek upozaděný (ta část, co byla vždycky nejvíc kritizovaná) a skutečně se ve střídmé stopáži od začátku freneticky jede po jedné akci za druhou, přičemž jsem si odpočinul od zběsilého tempa až po náskoku titulků. A to je také to, co chtěl film přinést. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu Godzilla svede souboj s titánem jménem Scylla. V prequelovém komiksu k filmu je popsána cesta Scylly. Ta nejprve vyplenila jadernou elektrárnu v Indii, poté nukleární laboratoře ve Velké Británii, následně skrytou americkou leteckou základnu až se dostala do Říma, kde ji poprvé uvidíme ve filmu. (NiWi)
  • S rozpočtem 135 milionů amerických dolarů se jedná o „nejlevnější“ snímek ze série MonsterVerse – nejdražším filmem z tohoto univerza pak je Kong: Ostrov lebek (2017), který stál 185 milionů. (fiLLthe3DD)
  • V rámci marketingu byly do centra Londýna umístěny dvě sochy. Ve čtvrti South Bank byla k vidění Kongova ruka „drtící“ červenou telefoní budku, která se na místě nachází. Opičákova ruka měřila takřka 5 metrů a kromě ní ze země vykukovala i část obličeje Konga – tyto makety pak byly potaženy umělou kožešinou. Na řece Temži se zase objevila loutka Godzilly – respektive tedy její hlava a hřbet se světélkujícími ostny. Tato maketa pak zabírala plochu 20 metrů. Na výrobě obou soch, jejichž váha se pohybovala okolo jedné tuny, se podílelo cca 40 lidí a výroba zabrala 2 měsíce. Studio Warner Bros. se k podobné reklamní kampani uchýlilo i v případě filmu Meg 2: Příkop (2023) – tehdy zase byly na řeku Temži umístěny tři veliké hřbetní žraločí ploutve. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama