Reklama

Reklama

Aristokratka ve varu

  • Slovensko Aristokratka vo vare (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hrabě Frank Kostka (Hynek Čermák), jeho žena Vivien (Tatiana Dyková) a jejich dcera Marie (Yvona Stolařová) žijí na svém rodovém zámku Kostka. Udržovat zámek v chodu jim pomáhá hospodyně paní Tichá (Eliška Balzerová), údržbář Krása (Pavel Liška) a kastelán Josef (Martin Pechlát). Původní zájem návštěvníků zámku o kletbu komtesy Marie už netáhne jako dřív, což Marii vůbec nevadí – alespoň má dostatek času na svého Maxe (Zdeněk Piškula), šlechtice z vedlejšího zámku Hvězda. Frank je ovšem v koncích, není dost peněz ani na výplaty, ani na potřebné opravy. A právě v tu chvíli se objeví dcera právníka Bendy Deniska (Simona Lewandowska), která rozvíří poklidné vody rodového sídla… (Evolution Films)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (91)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bočkovy knihy jsou průměrně vtipné a velmi dobře čtivé. A zcela nezfilmovatelné. Protože koukat se na kroutící se Vilhelmku (ona tyhle blbky umí výborně), Hynka který nemá co hrát, a vypravěčku Yvonu s otravnou Balzerovou, Liškou a v poslední době silně protežovanou Lewandowskou vůbec zábavné není. Snad jen Taclík jako instalatér by tam zapadl, ale příběhy Kostky už prosím bez kamery. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Pane bože, kde jen začít? Možná tím, že původní Aristokratka byla podle mě lepší. Nebyla skvělá, ale aspoň se na ní dalo dívat. Tento film je ve všech ohledech stejný jako ten předchozí, ale aspoň pětkrát horší. Humor je v tomto filmu k nevydržení, scénář vás neustále bombarduje trapnými vtipy a hláškami, někomu vtipné určitě připadat budou, ale mě rozhodně ne, ze celý film jsem se upřímně zasmál jenom třikrát. Děj a postavy nestojí za řeč, nejsou špatné, ale nemají moc co do sebe. Prezentace a hudba jsou na tom v podstatě úplně stejně. Herecké výkony byly oukej, až na Yvonu Stolařovou, její přednes je tak neskutečně dřevěný a bez jakýchkoli emocí, místy se oparvdu nedá poslouchat. 4/10 ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Matně si vzpomínám, že předchozí Poslední aristokratka z roku 2019 byla sice solidní peklo, ale že herci byli docela fajn a na české poměry to bylo vcelku pěkně natočené. To stejné by se dalo říct i o letošním pokračování s názvem Aristokratka ve varu, s tím rozdílem, že mi film přišel ještě o trochu trapnější a hloupější. Jinak vše zůstalo při starým. Humoru je zoufale málo, většina situací je spíše trapná než vtipná, dialogy místy strašně tahají za uši, samozřejmostí je spousta hluchých a nudných míst. Z herců mě nejvíce bavila ústřední dvojice Hynek Čermák a Tatiana Dyková, Simona Lewandowska mi svým projevem občas dost lezla na nervy, ostatní herci tak nějak ani nemají čím zaujmout. S finálním hodnocením dost váhám, jedna hvězda mi přijde málo, dvě zase moc... Tak či tak to bylo jen další utrpení, další prázdná rádoby komedie, kterou zachraňuje jen to, že má dobré hlavní herce, občas příjemnou atmosféru, slušnou hudbu a snesitelný vizuál. 3/10. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Viděla jsem první Aristokratku, takže jsem nečekala Občana Kanea (jako zřejmě mnozí zde), ale druhou Aristokratku. A ta mě pobavila víc než první. Svěží vichřice v podobě Denisky s jejím železářstvím a zářivým úsměvem zámek nesmírně oživila. Marie Třetí se vedle ní ztrácí a také jsem si opět kladla otázku, proč hrdinky, kterým scénář předepisuje nadváhu, hrají vychrtlé herečky. Viven je o něco snesitelnější než v jedničce a Frank a trojka věcných břemen nezklamala. Na 4* to asi není, ale stejně je dám, protože současných filmů, u kterých by člověku vydržel úsměv i po titulcích. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Znám literární předlohu a je mi jasné, že film může být "jen" na motivy, ale druhá aristokratka měla ještě lepší švih než první. Překvapila Deniska - představoval jsem si ji menší, navíc filmová překvapivě předvedla, že má nejen rozum, ale i cit. Parta se jaksepatří sehrála a na výsledku je to znát. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • „Potřeboval jsem najít pořádnou vichřici a nakonec se mi to mezi dvě stě dívkami podařilo. Dnes už můžeme říct, že role Denisky se naprosto skvěle ujala Simona Lewandovska. Její tak trochu neukočírovatelná postava rodině Kostkových a zámeckému personálu pořádně zamotá hlavu,“ uvedl režisér snímku Jiří Vejdělek. (SONY_)

Reklama

Reklama