Reklama

Reklama

Abigail

  • USA Abigail (více)
Trailer 9

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 9

Recenze (114)

borec999 

všechny recenze uživatele

Duo režisérov známe ako Radio Silence ma nesklamalo, ale ani neprekročilo svoj tieň a znova natočilo niečo veľmi podobné ako ich predošlá Krvavá nevesta. Prehnane krvavú, hororovú akčnú jazdu obohatenú o čierny humor a béčkový nadhľad, ktorá cieľovku pobaví a ostatných zrejme nechá chladnými. Okrem funkčného a zámerne prehnaného béčkového gore, potešia aj herci (v komediálnych pasážach výborný Kevin Durand, ultra zmrd Dan Stevens alebo aj malá Abigail), zvrat tvorcovia prezradili v traileri, ale i tak v pokročilejších minútach boli snahy aspoň o mierne prekvapenia. Za mňa jediná škoda, že s upírskymi motívmi a mytológiou sa pracovalo v bezpečných mantineloch žánru a tvorcovia neskúsili niečo vlastné a originálne. Celkovo, ale spokojnosť to čo som chcel, som aj dostal. 80% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Upír baletka vs. banda zlodějíčků od tvůrců Krvavé nevěsty a restartu Vřískotů. Už samotný trailer byl docela solidní jízda plná krve, narážek na upíři klišé a hlavně o příběhu řekl téměř vše. Takže o tom se nemá cenu ani rozepisovat. Není to reálně nic navíc a ani nějaký menší twist na konci nepomůže k tomu, že si tvůrci vystřileli to nejlepší do trailerů. Samotný film je ale povedená hororová komedie (v žádném případě nečekejte regulérní horor), kdy opět režijní duo Radio Silence dokazuje, že jim hororový žánr vůbec není cizí a jejich filmy jsou minimálně vždy zárukou nějaké kvality i zábavy. Krev se tady lije po kýblech, ačkoliv samotného gore moc není. Velkým plusem pak je samotné obsazení. Většinu filmu si pro sebe krade malá upíři nezbednice, které náramně jde nejen balet. Dívenka má před sebou zajímavou kariéru a jsem zvědav, kde jí uvidíme příště. Na straně kořisti sáhli tvůrci po jistotě a tak tady najdeme Melissu Barreru z Vřískotu, Dana Stevense, kterého jsme naposledy mohli vidět v novém Godzilla vs Kong anebo stále sympatického Kevina Duranda. Snímek se rozjíždí téměř okamžitě a tak se jedná o svižnou upíři žánrovku, která se nebojí si trošku ušpinit ruce. Škoda akorát toho, že není čím překvapit a kdybych neviděl trailery, možná bych šel i výše.  Ve finále určitě spokojenost a jsem zvědav, s čím přijdou režiséři příště. Krvavá nevěsta mě bavila ale malinko více. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Prakticky to isté čo Ready or Not, akurát s upírmi (to nie je spoiler, nakoľko to vyzradí už prvý trailer). Duo Radio Silence (Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett) opäť vzali obyčajný hororový námet, ktorý mierne osviežili a pretavili do funkčného filmu. Do filmu, ktorý si na jednej strane robí srandu zo všetkých žánrových klišé, zároveň sám balansuje na hrane klišé, no nikdy do klišé nepadne, pretože je neustále osviežovaným niečim malinko novým. Abigail je tak podobne ako Ready or Not hororom, u ktorého sa nikto nebude vyslovene báť, zato baviť sa budú všetci, ktorí na túto efektnú hru pristúpia. Objektívne by to boli asi za 3*, ale mne je tento prístup režisérov tak sympatický, že nemám problém zaokrúhliť vyššie. Ako taká zábavna hororová blbůstka totiž funguje Abigail rovnako dobre ako Ready or Not alebo posledné Vreskoty. Aj keď nabudúce by to od režisérov už skutočne chcelo aj niečo, ja neviem, serióznejšie (?), aby ukázali, že so žánrom vedia pracovať a netočia stále to isté len v iných kulisách. Zatiaľ ma to baví, ale do budúcna bacha na to. CELKOVO: 7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vždy som hovoril chlapcom (a dievčatám), nech tých upírov neunášajú a nedajú si povedať. Čo už, každopádne na tento film museli spotrebovať toľko krvi, že sa obávam, že donorovia nestačili chodiť na odbery. Tie galóny červeného farbiva, to bolo aj na dvestonásobnú Jánskeho plaketu. Nadsádzkový horor, ktorý treba brať taký, aký je: teda s nadsádzkou. Abigail sa dá pozerať. Lepšie než Abigail Breslin. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Duo Olpin a Gillet z Radio SIlence doručili opět jejich osvědčený recept. Proč měnit, něco co funguje. Máme tu partu zlodějů, kteří unesou malou holčičku a mají za úkol ji hlídat 24 hodin v obrovském sídle, jenže co se zdá jako snadná práce je brzy bude stát životy- netuší totiž čí dcera je Abigail. Velmi sympatický cásting ( oceňuji originální seznámení s postavami,kde Melissa Barrera pomocí detailů odhadne každého jak Sherlock), velký překvápko je Kevin Durand, který je velmi vtipnou vložkou celého filmu a potěší i Dan Stevens. FIlm má velmi rychlý spád, hezký vizuál, hlášky fungují, je to slušně napínavé, v závěru potěší i pár zvratů a je to taky slušně krvavé ( Jak je barák vymalován krví od střechy po sklep, tak evil nemůže být nasranéj) FInální výbuch byl doslova Gore Epic!!! Škoda, že nefunguje moc atmosféra a některé pravidla upírů se tu mění jak se to líbí zrovna scénaři, ale nevadí je to parádní jízda, kterou tvůrci slibovali tak ji i doručili.  Dost možná nejlepší Upířina posledních let ??  and if you doubt about it. Give me better choice. ! 8/10. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Pojmenování vyděšené, unesené dětské verze její postavy „Abby“ a alfa predátorky „Abigail“ pomohlo Alishe Weir přiblížit postavu jako dvě zcela odlišné osoby. Ve scénách, kde hraje Abigail, si dokonce změnila hlas, aby zněl spíše jako sebevědomý dospělý. (JasonCZ)
  • V rozhovoru pro Total Film se režiséři cítili, že se musí hercům omluvit za množství krve, které na place použili. Řekli: „Všechny naše filmy jsou krvavé. Ale řekl bych, že tento je rozhodně nejkrvavější. U tohoto filmu jsme strávili spoustu času, omlouváním se hercům! Chci říct, že krev je v DNA upírského filmu a množství práce s krví v tomto filmu je... je to dost extrémní! Ale pořád je to zábava.“ (JasonCZ)
  • Na režiséry udělal tanec Alishy Weir (Abigail) takový dojem, že do filmu přidali další taneční sekvence. (JasonCZ)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama